Conditietrainingen

Tijdens het winterseizoen (september t/m mei) heeft de duikclub een wekelijkse zwembadtraining in Sportoase Leuven (zaterdag 15:00 – 17:00). Meestal is er een deel conditie- en zwemtraining, een deel apnea- en snorkeloefeningen en er is natuurlijk altijd tijd voor een spelletje om af te sluiten. Tijdens de zwembadtrainingen heb je niet veel materiaal nodig: een snorkel, een duikbril, zwembadvinnen met gesloten hiel en een loodgordel met 2kg lood volstaan.

Buitenwaterduiken

Tijdens het zomerseizoen organiseren we bijna wekelijks (en soms vaker, als we het niet kunnen laten) een buitenwaterduik. We gaan vaak duiken in Zeeland, Ekeren, Dongelberg, Lac de l’Eau d’Heure, La Gombe… maar een paar keer per jaar gaan we het ook wat verder zoeken: Luxemburg, Naturagart, Blausteinsee, Vinkeveen of de Noordzee, niets is te gek. Onze droogpakduikers zijn trouwens nóg meer bevlogen: zij duiken tijdens de wintermaanden gewoon door.

Uitstappen

Jaarlijks organiseren we ook een duikweekend en een clubreis (bv. naar L’Estartit, Spanje). Bovendien is er ook een jaarlijkse clubavond met een quiz, gaan we regelmatig in overdekte omgevingen (zoals TODI in Beringen, of Monte Mare in Rheinbach) duiken, doen we mee aan speciale trainingen zoals een Sea Survival-training en nog veel meer.